Last news in Fakti

12 Май, 2024 00:30 2 663 9

Съвместими ли сте с партньора си според сексуалния темперамент?

  • сексуален-
  • темперамент-
  • съвместими-
  • секс

Редица сексолози разграничават три типа сексуален темперамент

Съвместими ли сте с партньора си според сексуалния темперамент? - 1
Снимкa: Shutterstock

Понятието „сексуален темперамент“ предполага нуждата на човека от количество и редовност на сексуалните контакти. Секс блогърката Надежда Серая ще ви помогне да разберете видовете сексуален темперамент и как те влияят на романтичните отношения.

Редица сексолози разграничават три типа сексуален темперамент: висок, среден и съответно нисък.

Висок тип

Представителите на този тип по правило се характеризират с ранно съзряване и винаги бурна проява на сексуално желание. За хората с висок темперамент често е по-важно физическото удовлетворение и самият процес, а не романтичните трепети и очакването на интимност с партньора. Хората от този тип трудно понасят въздържанието и се нуждаят от сексуално удовлетворение почти всеки ден.

Среден тип

Това е най-голямата група, тъй като 80% от хората принадлежат към нея. Страстта и сексуалното желание при средния тип възникват от време на време. Затова хората с този сексуален темперамент познават високата нужда от интимност, но в същото време могат спокойно да понасят въздържанието. За средния тип е важно не само физическото, но и чувственото, емоционалното удовлетворение. Потребността им от сексуален контакт е сведена до средно 2-3 пъти седмично.

Нисък тип

Представителите на ниския тип сексуален темперамент съзряват много по-късно от своите връстници и дълго време не проявяват интерес към противоположния пол. Самият секс за този тип няма висока стойност, те получават по-голямо удовлетворение от емоционалната близост, прегръдките и целувките. Те рядко са инициатори на интимността.

Всеки тип сексуален темперамент е уникален по свой начин, има плюсове и минуси и вие също не трябва да го забравяте. Тези съвети са предназначени за онези, които са объркани по отношение на себе си и връзките.

Ако имате висок темперамент, а партньорът, например, нисък, не си мислете, че нещо не е наред с вас (при условие че сексуалността ви не създава сериозни проблеми), че именно вие имате дефект и трябва да отидете на специалист, за да промените темперамента.

Обратно, при нисък темперамент също не се обвиняват за неправилността, недостатъчната сексуалност. Такива двойки са рядкост, по-често се срещат комбинации: висок - висок, висок - среден, среден - нисък и нисък - нисък. Но ако вие и партньорът ви наистина имате такива различни видове сексуален темперамент, бъдете готови за сериозни разногласия и за това, че ще трябва да правите компромиси. Помогнете на партньора си, проведете разговор. Ако едната страна е уморена или не желае, потърсете различни начини, но най-важното е да опитате в името на вашата връзка.

Не казвайте "НЕ"

Ужасно болезнено е да чувате откази, всеки отказ кара партньора ви да мисли, че не се интересувате от него, че сте уморени от него, че той е грешен и ненужен. Отново потърсете компромис (използвайте ръцете си, използвайте играчки), така че и двамата да се чувствате възможно най-комфортно.

Наблюдавайте

Наблюдавайте динамиката на сексуалната си връзка. Сравнявайте какво ви доставя удоволствие, какво не, споделяйте с партньора си - и ще видите, че отношенията ви само се затоплят, което означава, че явно ще има по-малко обиди и претенции. Не се страхувайте да бъдете откровени с любимия човек, затвореността в интимната сфера е много вредна за отношенията.

Насладете се на партньора си

Страстта към процеса е ключът към победата. Изучавайте тялото си, приемайте себе си, научете се да чувствате, за да помогнете на партньора си да ви достави удоволствие. Възхищавайте се на партньора си, наслаждавайте се на процеса и давайте любов. Когато се храним, ние се наслаждаваме на вкуса, а не се стремим да изкореним глада и да изчистим чиниите си възможно най-бързо - така е и тук. Получавайте и давайте удоволствие.

Изберете

И накрая...Ако все още не сте във връзка, опитайте се да опознаете неговия тип темперамент, когато срещнете потенциалната любов на живота си. Не знака на зодиака, не часа на раждане (макар че можете да разберете, разбира се), а именно темперамента. Защото именно при неудовлетвореност от сексуалния живот започват напълно неоснователни претенции - без значение, битови или не, които могат да разрушат връзката, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    12 3 Отговор
    Блудкави измишльотини!
  • 2 Мъж

    7 4 Отговор
    Ами , не с всички ! Моят секс е като старото германско порно , и опонира на жените след 35-40 , защото е мощен , интензивен , и продължителен ! По младите жени си падат по романтика , и не се предпочитани от мен ! А от по зрелите също има една порода , които никога не са попадали на здрав секс , но са се научили да си вземт оргазма буквално за няколко минути , и после губят интерес към секса , и бързат да те приключат орално или ръчно. Така че е важно да се комбинирате според предпочитанията си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Име

    1 0 Отговор
    Изглежда онези по-зрели жени са ви приключили окончателно!
  • 6 империалист

    3 0 Отговор
    Съвместими сме с партньорката ми,все прави голямо,мокро петно на чаршафа и после го хвърля в пералнята,като станем от леглото.
  • 7 Всяка

    3 0 Отговор
    Жена ме приключва окончателно ! Но се научих да възкръсвам за следващата !
  • 8 Пламен

    0 0 Отговор
    Категорично НЕ. Всеки ден се налага да онанирам.
  • 9 Много рядко

    0 0 Отговор
    Се попода на партнюрка с която да си пасним в секса може би на 10 една ще ми хареса в секса.Лошото е че преди секса това неможе да се разбере само по външност .