Last news in Fakti

17 Май, 2024 16:38 3 177 7

Убийството в Новачене - заради откраднат часовник

  • убийство-
  • новачене-
  • разчленен

До разплитането на случая се стига след сигнал на сина на жертвата, че баща му от няколко дни е в неизвестност

Убийството в Новачене - заради откраднат часовник - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Спор за откраднат часовник е в основата на жестокото убийство в ботевградското село Новачене, за което в ареста е 77 -годишен мъж.

Ръководителят на Окръжната прокуратура - София Наталия Николова разказа, че жертвата е водел скитнически начин на живот и често е посещавал дома на обвиняемия, за да пият алкохол. След убийството тялото му е било разчленено и изгорено, съобщи БНР.

До разплитането на случая се стига след сигнал на сина на жертвата, че баща му от няколко дни е в неизвестност. Събрани са данни, че 58 - годишният мъж последно е видян в село Новачене, както и че в събота вечерта, въпреки силния дъжд, в двора на обвиняемия е горял огън, каза директорът на Областната дирекция на МВР-София старши комисар Тихомир Ценов:

"В хода на процесуално-следствените действия в двора на къщата, огромен двор с растителност над метър - метър и половина е установено огнище, старателно почистено до земя, като встрани от огнището е забелязана брадва. Благодарение на съобразителността на колегите и професионализмът това тежко престъпление е разкрито в рамките на един ден".

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянен арест за обвиняемия за жестокото убийство. Засега 77-годишният мъж отрича да е извършил престъплението и отказва да дава обяснения, каза прокурор Николова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в кауфлад има банани

    9 7 Отговор
    европейски ценности

    ама важното е че ядем банни

    Коментиран от #4

  • 2 0000

    3 2 Отговор
    Ходи се г Ръм Ни
  • 3 ТаУмВзе

    5 4 Отговор
    Матряла от Мизерия се Изтрепа ей! На ви са Демокрацийка де.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мдаа

    4 2 Отговор
    Дърт комуняга раздава смъртни присъди, ама то си им е в кръвта на такива.
  • 6 Абсурдистан

    5 1 Отговор
    Каквато държавата, такъв и народа - тотално изтрещял!
  • 7 Шопо

    1 1 Отговор
    Този пасквил е съчинение по картинка.
    Няма труп, няма оръжие, няма самопризнание значи няма убийство.