Last news in Fakti

13 Май, 2024 11:36 789 32

Румен Гечев: БСП подкрепя всички европейски инициативи и политики, които са от полза за България

  • румен гечев-
  • бсп-
  • подкрепа-
  • европейски политики-
  • полза-
  • българия

"Ние сме за нов икономически модел и работим с нашите европейски партньори за това. Имаме ясна концепция, имаме експертиза, ще я защитаваме и ще убеждаваме нашите колеги в правотата на нашите позиции”, каза още проф. Гечев

Румен Гечев: БСП подкрепя всички европейски инициативи и политики, които са от полза за България - 1
Снимка: bTV

„БСП прави всичко възможно за подобряване на икономическото равнище и стандарта на живот в нашия общ дом – Европейския съюз. Гордеем с това, че премиер от БСП подаде официалната молба за членство в ЕС и при премиер от БСП станахме членове. Подкрепяме всички европейски инициативи и политики, които са от полза за България.” Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България” проф. Румен Гечев в ефира на bTV, цитиран от пресцентъра на партията.

Той обясни, че позицията на БСП за еврозоната е, че България трябва да стане член, но когато страната ни не е на последно място по икономически показатели, а се доближи да средните.

„Какви са фактите - според Евростат, не според пропагандата – икономическият растеж на еврозоната в последните 10 години е по-нисък, отколкото икономическия растеж на страни членки на ЕС, но не на еврозоната – Дания и Швеция. Те вече са отхвърлили с референдум да приемат еврото, а държави като Полша, Чехия и Унгария дори не обсъждат този въпрос”, посочи проф. Гечев.

Според него България е най-лошият пример за отваряне на ножицата между бедни и богати, въпреки европейското финансиране, тъй като е уникална за ЕС със своя плосък данък.

„В другите страни, където отиват европейските пари, има прогресивно данъчно облагане и е безспорно в световната икономическа теория, че прогресивното данъчно облагане смекчава разслояването между бедни и богати. Но тежко и горко на държава, която разчита единствено на европейско финансиране. Докато не мобилизираме вътрешните инвестиционни способности на България и не повишим ефективността на европейските пари, ние няма да успеем да догоним дори и Румъния”, обясни социалистът.

„БСП иска нашият общ европейски дом, който в момента губи позиции – нулев икономически растеж, след Южна Корея, Китай и САЩ е по роботика и изкуствен интелект, да е силен. Ние сме за нов икономически модел и работим с нашите европейски партньори за това. Имаме ясна концепция, имаме експертиза, ще я защитаваме и ще убеждаваме нашите колеги в правотата на нашите позиции”, каза още проф. Гечев.

И завърши: „Европейският съюз е изправен пред изключителни предизвикателства в променящия се свят. Ние искаме ЕС да бъде мирен, защото без решаването на въпроса за мира и войната, нито един друг въпрос няма да бъде решен. Ще работим активно за нов икономически модел и промяна в енергетиката, тъй като икономиката на Европа е в капан, изправена пред огромни загуби от санкциите срещу Русия. Ще работим за мирна и просперираща Европа”.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 3 Отговор
    То няма и не е имало никога такива инициативи. Още откакто се намъкнаха под Дунава, Европа цели само едно - бързото приключване на Ганя, ама той жилаво тиквено семе се оказа.

    Коментиран от #22

  • 2 ТаУмВзе

    12 1 Отговор
    Не се е Наял и тоя ей! Да го светне некой, че от таа Кражбия и Клекнал Слугинаж, утре нема да има Живи от които да се Краде. Къф евро съюз бррее, докато преди тва е пеел песнички за СССР. Е те го те, Пребоядисване на Хранилката и цел живот ПАПКАНЕ КЛЕКНАЛ!
  • 3 хъхъ

    10 1 Отговор
    БСП умря, другарю Гечев. Изключително слаби са ви кандидатите - Вигенин, ти...ако вземете двама евродепутата, ще е чудо...
  • 4 Българин

    8 4 Отговор
    България трябва да бъде в БРИКС, ШОС и ОДКБ! Там е нашето място и хората това искат! И ако БСП иска да работо за соросите и наглосаксите, да си го кажат направо! Никой не ви иска нито натото, нито фашиския есес!
  • 5 Майора

    10 2 Отговор
    Гечев няма смисъл да коментираш неща от позицията на човек , фалирал бснките , направил долара 3000 , лв , изнесени пари на хората в ошфорки , когато сте управлявали атраната финаги е имсло фалити! И спрете със защитата на агресора Русия , водеща незаконна война срещу Украйна под формата на операция! Видяхме колко много Русия мисли за нас , само в главите на такива като вас!

    Коментиран от #9

  • 6 Да бе

    9 1 Отговор
    Видяхме му икономическите политики на тоя още 96та. Той и другарите му ни докараха до фалит, но явно срам нямат.
  • 7 Помним ние много добре помним

    8 0 Отговор
    БСП подкрепи и "Зеления сертификат" ,толкова за бсп
  • 8 Чичко на заплата си

    7 1 Отговор
    Всички европейски политики, програми и инициативи са антибългарски, така че не знам какво подкрепяте. Твоята си заплата или тази на дъщерята?
  • 9 истина ти казвам

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Toя,Корнела и Р.Овч.,Виденов на времето ги изгони от правителството си за корупция и некадърност!
  • 10 НАБЛЮДАТЕЛ

    6 0 Отговор
    Най важното да дойдат пари, нашите наследници да са на власт, а оттам нататък съм АЗ
  • 11 Без ЕС и НАТО сме задунайска губерния

    2 7 Отговор
    И ГЕРБ-ДПС подкрепят всички европейски инициативи ... стига да не противоречат на интересите на фашистите в Кремъл.

    Коментиран от #18, #25, #27

  • 12 Ако Желаехте!

    4 0 Отговор
    Ако Желаехте! - Досега щяхте да го направите ! Но явно Не Желаете! Иначе щяхте да използвате Официалните Инструменти за това! Дали сте тъпи! Или не! Се вижда от Вашите действия!
  • 13 Оператор на права лопата

    5 0 Отговор
    Червенобрежки комундерник, кога планираш да фалираш отново държавата и да ограбиш от нас каквото е останало? В Червен бряг всички сте такива. Долни измамници, лъжци и крадци от котилото на Пеко Таков! Котило от гнусни заразни плъхове!
  • 14 Всичко хубаво

    3 2 Отговор
    Но ние европейски партньори НЯМАМЕ абсолютно в нищо ! Всяко решение до сега е било във вреда на България. Няма нито едно което да е било в полза
  • 15 Ъхъъъъъъ мозък

    2 0 Отговор
    България е най-лошият пример за отваряне на ножицата между бедни и богати вече 35 години ,.....Само леви активисти и партии могат да променят нещата на добре ......... Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Съвременна лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент..... Поздрави от Франция и успех другари.
  • 16 БЪЛГАРИН🇧🇬

    2 0 Отговор
    Ама Гечев да каже, кои инициативи не подкрепят, защото явно няма такива.Оказва се,че всички инициативи са добри за КОЧ-ината ни.
  • 17 Румен Гечев,

    1 0 Отговор
    С благи думи и пестене на истини и приказки за европейски партньори и уйдурми само губиш подкрепа! Брутален изказ е нужен а ти го можеш човеко .... Или ще сте леви и ще повтаряте и мултиплицирате позициите на WSWS или не сте леви а прокси десни и спрете да лъжите тогава хората . Само WSWS ! Това е лявото
  • 18 Истината е:

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Без ЕС и НАТО сме задунайска губерния":

    Че така казват и от КОЗЯК.....ПОСОЛСТВОТО, ДЕ.
  • 19 Другарю Гечев

    1 2 Отговор
    БСП кога, като почити всички леви партии по света ще обяви Израел за престъпна нацистка държава осъществяваща военни престъпления и геноцид ? Кога? Я прочети малко от сайта на WSWS ! И сподели : кога БСП ще обяви Израел за престъпна нацистка държава осъществяваща военни престъпления и геноцид ?
  • 20 Румен Гечев,

    2 0 Отговор
    Искаме брутален унищожителен изказ от теб, а не леви китки и уйдурми !!!!!
  • 21 Безспорно в Румен Гечев има много

    3 1 Отговор
    "Лидерско" , но за жалост НЕ виждаме да се проявява ......
  • 22 Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Най-лошите момент е когато попиташ през шпионката "кой е?" И получиш отговор "Ганя" и започваш да си викаш"тук вече ще става трудно".
  • 23 факуса

    0 0 Отговор
    такива нема,затуй сме на дъното
  • 24 Сократ

    0 0 Отговор
    То има ли такива инициативи? Всичко се прави за тоталното ми унищожение
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 """ задунайска губерния """

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Без ЕС и НАТО сме задунайска губерния":

    Неграмотен младежо, виж картата къде е точно задунай...... и кога точно тази дефиниция е употребявана
  • 28 Уважавам Румен Гечев

    4 0 Отговор
    Но поведението му в БНТ 1 заедно с представители на други партии на кръгла маса в студиото беше недостойно и слабо казано меко и угодническо според мен ! Даже ми стана гадно колко мека китка е станал. Много съм разочарован си признавам
  • 29 дядото

    1 0 Отговор
    ми хайде,изброи поне няколко инициативи,полезни за българия и народа.
  • 30 Митра Фанова

    4 0 Отговор
    Какви европейски инициативи подкрепяте бе дърт катър?, фатьмак зельоно чорапий казва какво подкрепяте, а, я на него казва подкрепя или не подкрепя, копейки тоже.
  • 31 Урко

    3 0 Отговор
    На тоз дъртия хайдутин, партията му трябва за лична изгода - колкото да го вкара в ЕП със "свежи идеи" . Същия този "професор" под диктовката на ДС , фалира България , за да може да се извлече чиста изгода от някои кръгове. После беше изгонен от правителството, заради недалновидност и некадърност. Но пък има хора които ще гласуват за него....Явно им харесва мизерията.
  • 32 Другарю

    1 0 Отговор
    Теб те интересува само да има ясла и така и ти и вашите отрочета да сте все на нея
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол