Last news in Fakti

17 Май, 2024 16:34 1 435 11

Турция преговаря с BYD и Chery за построяването на завод

  • byd-
  • cherry-
  • турция-
  • завод

Властите разкриват, че това не са единствените преговори

Турция преговаря с BYD и Chery за построяването на завод - 1

Турция активно води напреднали преговори с известни китайски автомобилни компании, BYD и Chery, като проучва възможността за създаване на производствени мощности в границите на страната. Този стратегически ход обещава не само да подобри икономическия пейзаж на Турция, но и да катализира увеличаването на продажбите на китайските производители на автомобили на европейския пазар.

В ексклузивно интервю за Bloomberg в Анкара министърът на промишлеността и технологиите Фатих Качир подчерта неотложността на приключването на тези дискусии, като наблегна на значителния напредък, постигнат до момента с BYD и Chery. Освен това министър Качир разкри, че се водят отделни преговори с други ключови играчи в китайската автомобилна индустрия, включително SAIC, компанията майка на MG, и Great Wall.

Въпреки усилията за получаване на коментари от BYD, Chery, SAIC и Great Wall по отношение на това развитие, не бяха получени отговори, което показва чувствителността и поверителността на текущите преговори.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Българоубиец

    24 0 Отговор
    С мене никой не преговаря щото много голям рекет им искам 😢 ГЕРБ ПОБЕДА!
  • 2 SDEЧЕВ

    25 2 Отговор
    В Ловеч Шарлатаните вече построиха завода за Ел. автомобили ,както обещаха

    Коментиран от #8

  • 3 Калпазанин

    24 1 Отговор
    Имаше едно време едно голямо чудене за завод за фолксвсген, аджеба каква я мислехме пък каква стана, западащия запад затова и ще запада с неговите джендърски условия и правила, на ви са. И трябваше ли да разбирате по трудния начин че ресурсите (вече и по евтини) зарди вашата глупост да слушате говеда и работната ръка са на изток. Европа затъва все повече и повече от ден на ден
  • 4 Шегобиец

    24 0 Отговор
    Е, то и заводът на Кирчо за малко да стане... Или викате това беше само за преди изборите, колкото да залъжат хората?

    Коментиран от #6

  • 5 киру тъпуту

    13 0 Отговор
    аз, аз, аз
  • 6 Мда

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "Шегобиец":

    Е, насадиха едно море от фотоволтаици..... Предполагам, че за идващите избори, Киро, ще обещае по батерия за всеки гражданин. Нали с Асен ще изграждат и завод за батерии. Та коли може да не електрифицират, но хората могат..... щото след сметките и растящите цени, за софра няма да остава много, поне магаретата/пардон, роботите да не спират.
  • 7 Някой

    18 0 Отговор
    Ами след като САЩ а сега и ЕС провеждат тоя протекционизъм спрямо китайските електромобили,не остава нищо друго те да намерят задна врата за производство и внос в Европа на същите,Турция е идеалният кандидат,който може да залее ЕС с евтини електрички!
  • 8 Трики

    19 1 Отговор

    До коментар #2 от "SDEЧЕВ":

    И кой ще работи в Ловеч ако построят там завод? Пенсионерите?
  • 9 Турция тепърва набира скорост

    18 4 Отговор
    След 5-10годинки ще се молим да влезем в османският съюз.
  • 10 Ооо

    4 2 Отговор
    Ердо никак не е глупaв. Там вече има 2 национални марки - Togg и EVRY Teknoloji. Той знае как се защитават национални интереси: със строежи на АЕЦ и коли на ток. Не с изнасяне на БВП-то ти за нафта в Близкия Изток.

  • 11 анатома

    2 2 Отговор
    Искат да си копнат нещо комшиите нали уж тяхната била супер ,зетчето я е окъсал нещо ,евреите им спряха износа на електроника.